September 25, 2010

Snowman Cafe!

Kathmandu Vadisi üç farklı şehirden oluşuyor. Patan, Bhaktapur ve  Kathmandu. Benim işim gücüm herşeyim  Patan da...Patan, Kathmandu Durbar Square'e dolmuşla 20 dakika. Kathmandu'nun merkezine yolum her gün düşmüyor tabi, misafirlerimi gezdirmek, birileriyle buluşmak, müzik dinlemek ya da festivalleri görmek için gidiyorum oraya..
Oraya gidince de, uğramadan geçemediğim bir yer edindim, Snowman Cafe. Freak Street'te, hem ucuz, hem salaş, hem harika kahvesi ve tatlıları var. Kim gelse, oraya götürüyorum. Sadece, misafirlerimi değil, Nepalli arkadaşlarımı da:) Zamanında hippilerin buluşma noktası imiş, hala eski eski şarkılar çalıyor, eski ama eskimeyen..

Canım Özlemcim ile yoğun bir turun ardından, nefes almıştık orada.
Başka bir gün de, Indra Jatra festivalini izlemek için gidip, meğersem 2 gün geç kaldığımızı öğrenip, soluklanmak için oturduk oraya. Ravi ve Suraj ile.
Ravi- yanımdaki- müzisyen, bir animasyon stüdyosunda sound effect yapıyor. Suraj ise animasyon yapıyor. Aynı zamanda da, bir iki yıldır festivallerin seslerini kayıt altına alıyorlar! her yerde böyle güzel çabalarda olan insanlar var, hayranım!